8 Ağustos 2016 Pazartesi

Hearthstone: One Night In Karazhan Kart Incelemeleri -BÖLÜM 3


Ve Hearthstone'un yeni adventure modu One Night In Karazhan (kısaca Karazhan diyelim) duyuruldu! Şimdilik adventure ile ilgili 7 tane kart var elimizde. Bana da bu kartları incelemek düşer. Ama uyarmak istiyorum, adventure daha çıkmadığı için kartların ne kadar iyi olacağı hakkında bir fikrimiz yok. Şimdilik sadece tahmin yürütme aşamasındayız. Adventure çıktığında tüm kartlara tekrar inceleme yapmasam da Legendary kartların tekrar incelemesini yaparım muhtemelen. Şimdilik iyi okumalar! 

PUANLAMA SİSTEMİ:

5 tane : Çok büyük ihtimalle birçok destede kullanılacak, muhteşem bir kart.
4 tane : Büyük potansiyeli olan, muhtemelen birçok destede kullanılacak iyi bir kart.
3 tane : Ortalama bir kart ama metaya göre daha iyi olabilir.
2 tane : Ortalamanın altında. Yine de belki kullanılabilir.
1 tane : Kötü bir kart. Muhtemelen asla kullanılmaz.
0 tane : Düşünmeyin bile...

Pompous Thespian

Taunt.

Çok heyecan verici olmayan sade bir kart. Arenada güçlü bir kart ama ranked'da oynamak için yeterli görünmüyor.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Zoobot

Battlecry: Sahandaki rastgele bir Beast'e, Dragon'a ve Murloc'a +1/+1 ver.

Anlaşılan Blizzard Beast-Dragon-Murloc destelerinin iyi olması için çok uğraşıyor. The Curator çok iyi olsa da bu kart pek parlak değil açıkçası. Bu kart ile 1'den fazla hedefi tutturmak çok zor ve başardığınızda da yeterince iyi değil. Arenada ise sadece 3 mana 3/3 ve gayet kötü. Tasarımı çok sevimli ama kartın, baksanıza şuna!

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Silverware Golem

Bu kartı yaktığınızda (discard) bu minyonu sahaya indirin.

Yine bir Discard Warlock kartı. Şu anki kartlarla Discard Warlock gibi bir şeyin çok güçlü olabileceğini sanmıyorum o yüzden ortalamanın altında bir kart. Ama gelecekte Discard Warlock diye bir deste yeterince iyi olursa, o destede bu kart MUTLAKA olacaktır. Arenada ise son derece kötü.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:


Medivh, the Guardian

Battlecry: Atiesh'i kuşan.
Atiesh: Her Spell kullandığında spell ile eşit manada bir minyon çağır ve bu silahın canını 1 azalt.

Vay be! Ne kadar havalı bir kart! 8. tur 7/7 oynamak büyük bir tempo kaybı olsa da silahınızı kullanarak dev bir tempo artışı sağlayabilirsiniz. Geç gelen bir Dr. Boom gibi! Atiesh'in Ooze ve Harrison gibi kartlarla yok edilme şansı da bu kartın zayıflığı oluyor aslında. Ne fark eder, çok havalı bir kart! Arenada ise... arenada genelde destenizin ÇOK büyük kısmını minyonlar kapladığı için bu kart sadece kötü.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Netherspite Historian

Battlecry: Eğer elinde Dragon varsa, bir Dragon keşfet.

Açıkçası çok sevdim bu kartı ben. Cidden! Çok güçlü bir özelliği var. 1/3 kötü statlar evet, 2/2 olsaydı daha iyi olurdu ama özelliği gerçekten güçlü. Bu kartı ejderha destelerinde çok göreceğimizi düşünüyorum. Arenada ise genelde ejderhanız olmadığı/çok az olduğu için gayet kötü.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Fool's Bane

Assassin's Blade'in sınırsız saldıran versiyonu. Assassin's Blade pek kullanılmadı, bu kart kullanılır mı? Muhtemelen evet. Çünkü Warrior onlarca zırh biriktirebilen bir sınıf olduğu için çok sayıda saldırının vereceği can kaybı pek sorun olmaz. Ayrıca Upgrade gibi silah güçlendiren kartlar veya yeni gelen kahramanınızı kendi turunda ölümsüz yapan minyon ile çok daha güçlü olabilir. Ama biraz düşünürsek Brawl kartı bu kartın yaptığının çok benzerini can kaybettirmeden yapıyor. Belki de bu kart hiç oynanılmaz o zaman? Göreceğiz. Arenada ise çok iyi olduğunu söylememe gerek yok herhalde.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Moonglade Portal

6 can yenile. Rastgele bir 6 manalık minyon çağır.

Görünüşte güçlü bir kart ama Druid sınıfının bir can yenileme kartına ihtiyacı var mı? Bu kart nasıl destelerde kullanılabilir ki? Pek emin olamadığım için 3 yıldız veriyorum ama 3.5 olarak düşünün siz onu... Arenada ise ortalamanın üstünde bir kart gibi görünüyor.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Spirit Claws

Sahanızda Spell Damage olduğu sürece bu silahın +2 atağı olur.

Bu kartta ben ve internet fikir ayrılığına düştük. İnternette herkes "Oha, çok OP, 1 mana 9 damage lan resmen, tam bir saçmalık, aggro shaman'a niye böyle kartlar veriliyor!" diyorken ben ilk başta "Kötü bu.", sonradan da "Hmm, fena değil aslında." dedim. Aggro Shaman destesine nasıl bir spell damage minyonu sokabiliriz ki? Bloodmage Thalnos mu? Pek olacak iş gibi görünmüyor. Midrange-Control sahamanlarda iş yapabilir, emin değilim. Veya elbette Hero Power toteminiz Spell Damage verdiğinde de iyi olabilir. Ben bu kartta hiç "Oyunu bozacak kadar OP'lik" görmüyorum kusura bakmayın. Ha gerçekten çok iyi bir kart olup çıkabilir, böyle şeyler asla belli olmaz. Arenada ise arada bir güçlenebilen 1/3 silah. Ortalamanın altında...
Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Arcane Anomaly

Her spell kullandığında bu minyona +1 can ver.

Teşekkürler Blizzard! Gerçekten Mana Wyrm'in nerf yemiş versiyonuna ihtiyacımız vardı. Büyüksün! Şaka bir yana, bu kart sadece Tempo Mage ve Yogg-Saron Druid destelerinde oynanabilir diye düşünüyorum. Tempo Mage'de zaten bu kartın daha güçlüsü var (Mana Wyrm). Yogg-Druid'de ise... belki? Çok iyi bir karta benzemiyor. Arenada da öyle.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Avian Watcher

Battlecry: Eğer bir secret'ın varsa, bu minyona +1/+1 ve Taunt ver.

Bu kart direkt mage minyonu olabilirdi. Çünkü sadece Freeze Mage'de kullanılır bu(belki Secret Hunter bir de...). Ama Freeze Mage için gerçekten çok iyi bir karta benziyor. Uzun zamandır pasif olan Freeze Mage destesini canlandırmaya bu kart tek başına yetebilir. Göreceğiz efendim... Arenada ise genellikle 5 mana 3/6'dan fazlası olmayacaktır.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder