3 Ağustos 2016 Çarşamba

Hearthstone: One Night In Karazhan Kart Incelemeleri! -BÖLÜM 2


Ve Hearthstone'un yeni adventure modu One Night In Karazhan (kısaca Karazhan diyelim) duyuruldu! Şimdilik adventure ile ilgili 7 tane kart var elimizde. Bana da bu kartları incelemek düşer. Ama uyarmak istiyorum, adventure daha çıkmadığı için kartların ne kadar iyi olacağı hakkında bir fikrimiz yok. Şimdilik sadece tahmin yürütme aşamasındayız. Adventure çıktığında tüm kartlara tekrar inceleme yapmasam da Legendary kartların tekrar incelemesini yaparım muhtemelen. Şimdilik iyi okumalar, yeni kartlar duyuruldukça paylaşılacaktır! 

PUANLAMA SİSTEMİ:

5 tane : Çok büyük ihtimalle birçok destede kullanılacak, muhteşem bir kart.
4 tane : Büyük potansiyeli olan, muhtemelen birçok destede kullanılacak iyi bir kart.
3 tane : Ortalama bir kart ama metaya göre daha iyi olabilir.
2 tane : Ortalamanın altında. Yine de belki kullanılabilir.
1 tane : Kötü bir kart. Muhtemelen asla kullanılmaz.
0 tane : Düşünmeyin bile...

Protect The King!

Her rakip minyon için bir tane 1/1 Taunt'lu Piyon çağır.

Karşımızda Unleash the Hounds kartına çok benzeyen bir kart var. Ama Unleash the Hounds'dan daha kötü, çünkü basitçe Charge, Taunt'tan çok çok daha güçlü bir oyun mekaniği. O zaman bu kart kötü mü yani? Eh, evet kötü, hem de çok kötü. Ama Bolster ve bu kart ile harika bir kombo yapılabilir o yüzden 1 yıldız vermiyorum. Arenada ise... Unleash the Hounds harika bir kart o yüzden bu da ortalama olur diye düşünüyorum? Emin değilim.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Kara Kazham!

1/1 Mum, 2/2 Süpürge ve 3/3 Çaydanlık çağır.

Aslında pek orijinal bir kart fikri değil bu. Buna çok benzeyen kartlar var oyunda. Örneğin Force of Nature bu kartın resmen aynısı gibi. Veya Silver Hand Knight. İki kartı da kimse kullanmıyor. Bu neden kullanılsın? Çünkü Warlock, sahayı minyonlarla doldurmayı çok seven bir sınıf. Belki bu kart Reno destelerinde saha kontrolünü sağlamak için kullanılabilir. Göreceğiz. Arenada ise gayet güçlü bir kart.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Moroes

Stealth. Turunun sonunda 1/1 Steward çağır.

İlk bakışta çok güzel görünen bir kart. 3 manaya 1/1 oynuyorsunuz, Stealthi olduğu için rakip minyonları bunu öldüremiyor. Her tur bedavadan bir Paladin Hero Power'ı kazanıyorsunuz. Ne kadar güzel? Değil. Çünkü Ravaging Ghoul. Veya Arcane Missiles. Basitçe oyundaki bütün sınıfların bunun gibi 1 canlı bir minyonu öldürmek için bir saha temizleme kartı var. O yüzden Moroes sadece kötü bir kart. Arenada ise daha iyi.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Babbling Book

Battlecry: Eline rastgele bir Mage spelli ekle.

Webspinner'a oldukça benzeyen bir kart. Ama birçok sebepten dolayı Webspinner kadar iyi olamayacak. Öncelikle, Hunter beast sınıfı olduğu için hem Webspinner hem de Webspinner'ın verdiği minyon çok işe yarayabilirdi. Bu kartta öyle bir olay yok. Ayrıca Mage'in zaten Mana Wyrm gibi harika bir 1 manalı minyonu var. Bu karta gerek kalmayabilir. Yine de mage spelleri çok güçlü olduğu için bu karttan umudum var. Arenada da aynı durum söz konusu.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Malchezaar's Imp

Bir kartı her yaktığında (discard) başka bir kart çek.

Anlaşılan Blizzard hala discard mekaniğini iyi bir yöne çekmeye çalışıyor. Shaman'da Tunnel Trogg sayesinde Overload mekaniği iyi bir yöne çekildi. Warlock'da bu kart aynı şeyi sağlayacak mı? Muhtemelen hayır. Çünkü bu kadar destek discard mekaniğini iyi bir tarafa çekmeye yetmeyecektir. Muhtemelen bu kart ile discard desteleri denenecek ama işe yaramayacaktır. O yüzden şimdilik çok kötü bir kart olsa da gelecekte gelen Discard kartları sayesinde oyunun en iyi birkaç kartından biri bile olabilir, neden olmasın? Arenada ise 1 mana 1/3'ten fazlası değil.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Prince Malchezaar

Oyun başladığında destenize 5 tane ekstradan rastgele Legendary Kart koy.

Bu kart hakkında komik olan şuydu ki, ilk duyurulduğunda kart çinceydi ve ingilizceye şöyle çevirmişlerdi: Battlecry: Destene 5 rastgele Legendary koy. O haliyle inanılmaz bir karttı, çünkü Fatigue'e girdiğinde sana ekstradan 15 can ve 5 legendary kart veriyordu resmen! Sonra "At the start of your turn..." olarak çevrildi. O haliyle yine çok iyiydi. Ve en son doğru çeviri geldi: "When the game starts...". Ve bu haliyle kart rezalet. Destenize rastgele kartlar koymak ASLA iyi bir şey değildir. Legendary olsa bile (oyunda çoooook fazla çok kötü legendary var). Bu kartın iyi olabileceği tek yer Kontrol vs. Kontrol maçları. O da iyi "olabileceği". Ve sırf bir maç tipi yüzünden diğer aggro, midrange gibi destelere karşı gücünüzü acayip düşüren bir karta hiç ihtiyaç yok kesinlikle. Karta 1 veriyorum o da 0 vermek ayıp olacağından hani... Arenada ise emin değilim. Çünkü arena zaten bi nevi rastgele kartlardan oluşan bir desteyle oynanıyor. O yüzden bu kart destenizi daha iyi yapabilir. Emin değilim. Düşündüğümden daha güçlü-güçsüz olabilir.

Ranked Puanı:
Arena Puanı:

Book Wyrm

Battlecry: Eğer elinde bir Ejderha varsa, 3 veya daha düşük ataklı bir minyonu öldür.

Açıkçası bu kart gayet güzel görünüyor. Aktifleştirmeyi başardığınızda kesinlikle Stampeding Kodo'dan daha iyi öncelikle. Eğer bir ejderha destesi oynuyorsanız büyük ihtimalle aktifleştirebilirsiniz zaten. Bu karttan umutluyum, lütfen beni hayal kırıklığına uğratma Book Wyrm.. Arenada ise çoğunlukla sadece bir 3/6 olacak o yüzden çok çok çok kötü (eğer destenizde en az bi 5 tane ejderha yoksa, ki çoğunlukla olmaz arenada).

Ranked Puanı:
Arena Puanı (destende ejderha hiç yoksa/çok azsa):
0 PUAN!
Arena Puanı (destende 4-5 tane veya daha fazla ejderha varsa):

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder